Bohem Tarzı Ne Demek?

2024-06-11

Her bir giyim tarzının kendi içinde stilleri vardır ki, dünyanın en özgün stillerinden bir tanesi de bohem tarzı olarak adlandırılan tarzdır. Bohem tarzı salaş giysilerin, etnik giysilerin rengarenk, hippi kuşağından esinlenen bir tarzdır. 
Kendi içinde son derece özgürlükçü olan bir tarzdır. Kişiler kendi içinde hem rahat, hem de son derece özgür hisseder. Keza bu giyim tarzında öne çıkan unsurlar arasında büyük, gümüş, bakır gibi malzemelerden yapılan takılar da vardır. 
Genelde bohem tarzında giyinen kişiler birden fazla takı takarlar. Toprak tonları ağırlıktadır. Abartılı renkler bulunmazken, muhtelif türde desenler de bohem giyim tarzında öne çıkan unsurlardır. Ayrıca bohem tarzı sadece giysilerde değil ev dekorasyonunda da ortaya çıkar. Sonuçta genel olarak modası geçmeyen, kendi içinde bir stili olan çok özel bir tarzdır.

Bohem Tarzı Kimler İçindir?

Bohem tarzı diğer tarzlardan son derece farklıdır. Bu tarzda giyinen kişiler yaşama belli bir yerden bakan, her şart altında kendi stilini ortaya koyan ve bundan asla vazgeçmeyen kişilerdir. O yüzden yaş sınırı yoktur. 
Giyilen giysiler zamandan ve mekandan bağımsız olduğu için her zaman için her ortamda giyilebilir. Kısaca kendini bu şekilde ifade etmek isteyen herkes her ortamda, her yaşta bu giyim tarzını benimseyebilir. Özgün, özgür ve sıradışı olmak isteyen kendi yolunda giden herkes içindir. Modest giyimden de, etnik giyimden de net bir biçimde farklıdır.

Bohem Kombin Nasıl Yapılır?

Bohem kombin yapmak bilenler için son derece kolaydır. Yaz ayları için örnek vermek gerekir ise bol kesim vual kumaştan yapılan elbise, altına bir sandalet ve takılar ile tamamlanır. Ya da salaş cepli bir tulum, geniş etnik desenli uzun bir fular ile tamamlanır. Bohem giyim tarzında aksesuarlar son derece önemlidir.

Bohem Tarzının Olmazsa Olmaz Parçaları Nelerdir?

Bohem giyimde geniş kesimli elbiseler, uzun dökümlü etekler, etnik desenli veya dantel detaylı bluzlar, şalvar tarzı pantolonlar, büyük küpeler, gümüş tarzda her tür obje, uzun şallar, cepli salaş tulumlar, sandaletler öne çıkar. Bu giyim tarzında el emeği olan parçalar ağırlıktadır.

Bohem Kombin Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bohem tarzda kombin yapar iken aşağıda yer alan hususlara dikkat edilmesi önem arz eder:

  • Kesinlikle karmaşaya yol açmadan kombin yapılmalıdır
  • Renk uyumuna dikkat edilmelidir
  • Tüm kombinin bohem tarzda olmasına dikkat edilmeli ve tüm objeler ona uygun seçilmelidir
  • Kişi kendi bedenine ve ten rengine uygun giysileri seçmelidir
  • Kilolu olan bireyler olabildiğine büyük desenli kıyafetlerden uzak kalmalıdır

Kısaca bohem tarzında giyinirken bilinmesi gereken hususlar bunlardır.