Minyon ve Kısa Boylular İçin Kombin Rehberi

2023-03-13

Kısa boylular için kombin oluşturmak sanılanın aksine çok da zorlayıcı değildir. Hangi parçaların vücut tipinize uygun olduğunu bilerek hareket ettiğinizde, harika kombinler oluşturabilir ve günün her saatinde şık görünebilirsiniz. Minyon bayanlar için kombinler aynı zamanda birtakım özgürlükler de içerir. Dolgu ya da yüksek topuk ayakkabı seçimleri uzun boy için günlük kullanımda abartı olabilecekken, kısa boylularda son derece şık bir görünüm ortaya koyacaktır.  Bu nedenle hem elbise hem de pantolon ve etek kombinlerinizde özgürce ayakkabı seçimi yapabilirsiniz.

Kısa boylular için kombin oluşturulurken, alt ve üst vücut boy oranı dikkate alınmalıdır. Üst vücudun bacak boyuna oranı, seçeceğiniz kıyafetlerin sizi olduğunuzdan daha kısa göstermesinin önüne geçecektir. Eğer üst bedeniniz alt bedene oranla daha kısa görünüyorsa, belden oturtmalı parçalar yerine robadan genişleyen elbiseler ya da bel oyuntusu içermeyen üst parçalar tercih edebilirsiniz. Üst beden daha uzun görünüyorsa, bacak boyunuzun uzun görünmesi için bazı illüzyonlardan yararlanabilirsiniz. Yüksek bel ve paça uzunluğu topuklarınızı geçen pantolonlar tercih edebilir ya da elbiselerinizi kemer gibi aksesuarlarla vücudunuza uygun hale getirebilirsiniz. Düşük bel kesime sahip kıyafetler, kısa boylular için kombin oluşturulurken kesinlikle ilk tercih olmamalıdır.

Kısa Boylular İçin Kombin Tüyoları

Kısa boylu ya da minyon olmak asla bir kusur değildir. Dolayısıyla, moda akımlarının altını çizdiği ve hazır giyim endüstrisinin satışa sunduğu hemen tüm kıyafetlerden minyon bayanlar için kombinler oluşturulabilir. Elbette, kombin oluşturulurken mutlaka dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bazı elbise modellerinin, tasarımı, rengi ve deseni nedeniyle, tüm vücut tiplerinde boyun, olduğundan daha kısa görünmesine neden olabileceği unutulmamalıdır. Bu elbise modelleri kombin içerisinde kullanılmak isteniyorsa, gizli topuk ayakkabılar ve uygun aksesuarlarla muhakkak desteklenmelidir. Uzun elbise modelleri her ne kadar kısa boylular için kombin oluşturulurken hemen ilk tavsiye edilenler arasında yer alıyor olsa da, bu elbiseler üzerinde kısa tasarımlı ceket kullanmak ya da hatalı kemer kullanımı, boyun uzun görünmek yerine tam aksine kısa görünmesine neden olabilir.

Desenli yerine düz renklere sahip kıyafet parçaları tercih etmek, boy illüzyonu yaratabilir. Ancak desenli bir model kullanılmak isteniyorsa, dikey motifler içeren, dikkatleri doğru noktalara çeken desenler tercih edilmelidir. Boyuna çizgilerin yer aldığı parçalar, vücudun hem olduğundan daha ince hem de olduğundan daha uzun görünmesine katkı sağlayabilir. Ancak çizgilerin kalınlığı, rengi ve yerleşimi de bu etkinin yaratılması açısından son derece önemlidir. Kumaş üzerinde yer alan tüm motif ve çizgilerin, aynı doğrusal hat üzerinde yer alıyor olması, vücut kıvrımlarının daha çok göz önüne serilmesine yardımcı olur. Eğer üst bedeniniz kısaysa, bu tarz desenler, bel oyuntunuzun ne kadar yukarda olduğunu gözler önüne sererek hatalı bir görünüme sebebiyet verebilir.