Salaş Bir Stil İçin Giyim Önerileri

2024-06-04

Son dönemlerde moda haftalarında, sokak stilinde ve daha birçok yerde karşınıza çıkan salaş giyim merak uyandırmaktadır. Pek çok kişi salaş giyimin göz alıcılığından, konforundan etkilenmektedir. Çünkü salaş giyim demek, aslında büyük beden kıyafetler kullanılarak oluşturulan rahat kombinler demektir.

Hem kadın hem de erkek giyimde rol alan salaş tarz, oversize kıyafetlerle birleştirilmektedir. Kullanılan parçalar ise sabit değildir. Farklı tarzların bir araya getirildiğini görmek mümkündür. Bohem, cool, Retro, doksanlar gibi farklı seçenekler birlikte kullanılabilir. Sizler de bu kombinleri yapmak istediğiniz zaman severek giyeceğiniz, konfor sunan kıyafetleri tercih edebilirsiniz.

Detaylı olarak incelediğinizde ise salaş giyim stili için kullanılan gardıropların geniş bir yelpazeye sahip olduğunu görebilirsiniz. 
Salaş giyim tarzı genel olarak bedene tam olarak oturmayan, vücut hatlarını sarmayan kıyafetlerle yapılmaktadır. Kişi salaş giyimde geniş kalıplara sahip olan kıyafetleri tercih etmektedir. Bu noktada oversize kıyafetlerin ön plana çıkması da önemli bir avantaj olarak değerlendirilmektedir.

Pek çok kişi üst giyimde oversize seçimler yapmaktadır. Böylece rahatlıkla kendi tarzınıza, gardırobunuzdaki diğer parçalara uyumlu ürünleri bulabilirsiniz. Detaylı olarak incelediğiniz zaman unisex kıyafetlerin de bu kategoride yer aldığını görebilirsiniz. Elbette bu noktada sınırlamaya gitmeniz gerekmez. Salaş giyim için üretilen kıyafetlere ek olarak beğendiğiniz bir kıyafetin bir iki beden büyüğünü de tercih edebilirsiniz. Ancak bu noktada salaş giyim adı altında, estetik algıya zarar veren seçimler yapmadığınızdan da emin olmalısınız. 

Salaş Giyimde Kullanabileceğiniz Parçalar Nelerdir?

Salaş giyimde kullanılan kıyafetler genellikle tişörtler olarak bilinmektedir. Oversize tişört modelleri bisiklet yaka seçenekleri, uzun kısa kolları ile karşınıza çıkmaktadır. Uzun tasarımların kullanılması da beğeni kazanmasına yardımcı olmaktadır. Gömlek, sweatshirt gibi tasarımlar da yer alan salaş giyimde yer alan parçalar arasındadır. Sizler de bu tarz parçaları farklı şekillerde giyebilir, istediğiniz estetik ve rahat görünümü elde edebilirsiniz. Salaş giyim tarzı yalnızca kadınlar için değil erkekler için de ilgi çeken seçeneklerdendir. Özellikle son zamanlarda popüler olan kargo pantolonlar bunun en temel göstergelerinden birisidir. 
Salaş tarzda rahatlık ve özgürlük kavramları da öne çıkmaktadır. Bundan ötürü geniş pantolonlar, salaş kazaklar ve büyük beden kadın ceketleri kullanılmaktadır. Gardırobunuzda yer verebileceğiniz kıyafetler vintage da olabilmektedir. Sizler salaş bir tarz oluşturmak için vintage elbiseleri, Retro bluzları tercih edebilirsiniz.

Tarzınızı en iyi şekilde tamamladığınızdan emin olmak için ayakkabı ve aksesuar seçimlerinde de dikkatli davranmalısınız. Ayakkabılarınızın salaş tarzınızla uyum içerisinde olması gerekmektedir. Bunun için spor ayakkabı, sandalet, düz ve günlük ayakkabı modellerini inceleyebilirsiniz. Aksesuar seçimlerinde ise özgün parçalar arasından seçim yapabilirsiniz. Böylece kendi karakterinizle tarzınızı birleştirebilir, daha iyi bir görünüm elde edebilirsiniz.  

Salaş Giyim Kombin Önerileri Nelerdir?

Salaş giyim kombinleri incelendiğinde çok çeşitli seçeneklerin olduğu anlaşılmaktadır. Birçok kişi yalnızca günlük kombinlerde değil özel günlerde de salaş giyimden yanadır. Sizler de bedeninize uygun olacak şekilde salaş elbiseleri seçebilirsiniz. Elbiselerinizi oversize tişört elbise olarak seçebilirsiniz. Ayrıca salaş sweatshirt modellerini şortlarla, eteklerle kombinleyebilirsiniz. Geniş kalıplara sahip üst giyim ürünlerinde konforla bir araya gelebilir, şıklığınızdan da ödün vermemiş olursunuz.

Temel parçalara, kombinlere bakıldığında ise kendi vücut hatlarınıza, beğenilerinize uygun pek çok kombini kolayca oluşturabilirsiniz. Kendi stilini oluşturmak isteyenlerin tercihleri arasında yer alan salaş giyim, kişinin kendi duruşunu elde edebilmesi açısından da önem arz etmektedir. Sevilerek kullanılan bir moda anlayışı olmasının yanı sıra yaratıcılık ve sanatsal bir ruh barındırmaktadır.