Salaş Giyimle Her Ortama Uyum Sağlayın

2023-04-13

Salaş giyim çok uzun yıllardır kadın modası içerisinde adından söz ettirmeyi başaran dikkat çekici bir tarz. Rahatlığı ve özgürlüğü temsil eden bu tarzın, yıllar içerisinde geçirdiği değişim bir yana, ulaştığı kullanıcı kesimlerinin çokluğu da son derece dikkat çekici. 60’lı yıllarda hippi tarzıyla özdeşleşen rahat ve hareketli parçalar özellikle 2000’li yılların başından itibaren kendisine salaş giyim adı altında sokak modasında ciddi bir yer edindi. Günümüze geldiğimizde salaş giyim tarzının iş hayatına ve hatta gece kıyafetlerine de yansıdığını görebilmek mümkün. Farklı kesimlerde şalvarlar ve asimetrik etek parçalarıyla gelişimine devam eden bu özel tarz, bugünlerde içerisine dahil ettiği spor parçalarla birlikte gelişmeye devam ediyor.

Salaş giyim stilini sadece üst parçalarda ya da sadece alt parçalarda kullanmak ve bu rahat parçaları dar jeanler ya da askılı croplar ile tamamlamak mümkün. Ancak tepeden tırnağa rahatlık için alt ve üst her iki parçada salaş kesim modeller tercih edilerek daha şık bir bütünlüğe kavuşabilirsiniz. Üstelik bu özel tarzda sadece uyum değil uyumsuzluk da sıklıkla tercih edilebiliyor. İki farklı renk ya da farklı tasarıma sahip salaş giyim parçasını doğru şekilde kombinleyerek kullanmak, çoğu zaman klasik görünüşten uzaklaşıp tarzınızda bohem bir etki yaratabilmenize imkan tanıyor.

Salaş Giyim Tarzınızı İş Hayatınıza Taşıyın

Özellikle son yıllarda firmaların sıklıkla tercih ettiği kıyafet kodları arasında yer alan smart casual giyim, salaş giyim kullanıcılarına şıklık ve rahatlıklarını ofislerine taşıyabilme imkanı sunuyor. Yaptığınız işin özelliğine ve yaratıcılığınıza bağlı olarak dolabınızda yer alan bazı salaş giyim parçalarını iş kombinlerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Her ne kadar temelde rahatlık ve konfordan ilham almış olsa da salaş giyim, sayısız temel parçanın da yer aldığı geniş bir yelpazeye sahip. İş hayatında daha temel renklerden yola çıkarak ve uygun kumaş türleriyle üretilmiş parçalar tercih ederek tarzınızın yansımasını kombinlerinize dahil edebilirsiniz. Siyah salaş bir etek parçası ve şık bir bluz ile oluşturacağınız kombin sizi bir iş yemeğinde hem profesyonel hem de farklı kılabilir.

Davetlerin En Dikkat Çekici Kombinini Yaratın

Salaş giyim ile konforunuzdan ödün vermeden şık olabilmeniz mümkün. Genel olarak sokak modasıyla özdeşleştirilen bu özel giyim tarzı aslında günün her anında, yılın her ayında ve hayatınızın her döneminde değerlendirebileceğiniz son derece esnek bir şıklık içeriyor. İster yazın sahilde isterseniz kışın arkadaş buluşmalarında, salaş ve bir o kadar da şık kombinler oluşturarak kendinizi en iyi şekilde ifade edebilirsiniz. Tüm bunların yanında, uygun parçalar seçerek ve doğru aksesuarlarla tamamlayarak bu eşsiz rahatlığı bir davet şıklığına dönüştürmeniz de mümkün. Deri ya da şifon kumaşlara ağırlık vererek oluşturacağınız kombinin ruhunu değiştirebilir ve hemen her ortama bu konforlu şıklığı taşıyabilirsiniz.