Salaş giyim, eski veya yıpranmış görünen üst ve alt parçalarla oluşturulan ve bütün olarak bakıldığında son derece rahat ve farklı görüne n bir giyim türüdür. Salaş giyim içerisinde kullanılan parçalar genel olarak pamuk ve keten gibi doğal kumaşlardan tercih edilir. Salaş giyim tarzı genellikle romantik, eski bir görünümle ilişkilendirilir.
Salaş giyinme tarzı 1990'ların sonu ve 2000'lerin başında popüler olmuş ve o zamanlar popüler olan daha gösterişli ve tiki tarzlara karşı bir isyan olarak ortaya çıkmıştır. Sienna Miller ve Kate Moss gibi ünlüler genellikle eski püskü bir görünüm sergileyen kıyafetleri ile hayranlarına bu yeni modanın da bir anlamda müjdesini vermiş oldu. Aradan geçen yirmi yılı aşkın süreçte salaş giyim de kendisini geliştirerek günümüzdeki halini aldı. Süreç içerisinde dönem dönem eklenen ve çıkan parçalar olmakla birlikte salaş giyim genel anlamda çerçevesiz ve kuralsız bir giyim tarzı olarak günümüze ulaştı.
Salaş giyim denildiğinde hemen ilk olarak akla rahat ve bol kesim parçalar gelir. Aslında salaş giyim içerisinde tayt ya da atlet gibi daha dar parçalar da yer alabilir. Önemli olan bu parçaları doğru şekilde kullanabilmektir. Renk ya da tarz uyumuna dikkat edilmeden özensiz bir şekilde kullanılan her kıyafet seçimine salaş giyim demek çok mümkün değildir. Ancak yine de bu giyim tarzında belirli kural ve çizgiler olmadığından, farklı görünen parçalarla da kombin oluşturabilmek mümkün olmaktadır. Özellikle dökümlü kazak ya da sweat parçalarıyla oluşturulan tarzlar salaş giyim ile karıştırılsa da bu noktada iki rahat ve salaş giyim arasında ince bir çizgi olduğu bilinmelidir. Rahat giyimde, bütünde uyumun korunduğu ancak yine de birbirleri ile hem renk hem de tasarım olarak uyumlu kıyafetler göze çarparken, salaş giyimde kullanılan parçaların renk ya da tarz uyumu zorunlu değildir.
Salaş giyim tarzında kullanılabilecek kıyafet parçaları oldukça çeşitlidir. Ancak tercih edilecek parça her ne olursa olsun sonucun bu giyim tarzını yansıtabilmesi için bazı özelliklere dikkat edilmelidir.